Riemwier op Badstrand | Inspiratie

Riemwier | Zeespaghetti

Toen ik maandag 23 november 2015 op het Badstrand kwam lag het hele strand bezaaid met wier. Lange bruingroene slieren van soms wel meters lang, een prachtig gezicht!
Het was de vorige dagen flink onstuimig weer geweest;  veel wind en op zondag ook een enorme hagelbui die heel Schiermonnikoog in deze herfst de eerste winterse witte aanblik  gaf.

schier_231115_winterseaanblik

De zee had het wier op het strand geslingerd in de meest uiteenlopende vormen..
Allerlei vormen die bij toeval ontstaan zijn, door de omstandigheden van het moment. Het wier ligt er maar even om daarna weer door de zee meegenomen te worden.
Ik ben direct aan het fotograferen geslagen en heb een paar filmpjes gemaakt… Neem een kijkje..

De veranderlijkheid, dat is wat me aantrekt. Als ik op het strand loop is het iedere keer weer anders. Dat ‘steeds weer anders’ vind ik ook leuk in de muziek (jazz & geïmproviseerde muziek) en je kunt dit ook terug vinden in mijn tekeningen.

Direct nadat ik thuis was gekomen van mijn strandwandeling ben ik achter m’n laptop gedoken om uit te zoeken wat dit voor een soort wier is. Via google-afbeeldingen kwam ik  al snel achter de naam riemwier en zeespaghetti. Het is wier wat niet op de Nederlandse kust groeit maar komt van Normandië, Bretagne of de zuidkust van Engeland.
Het daar losgelaten wier heeft dus een flinke reis gemaakt om hier op Schiermonnikoog aan te spoelen.
Voor meer info < klik hier

(twitterberichten met  hashtag #schierblikken)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *